Autorska dela

Autor Nikola Dumitrašković je do sada napisao dva romana.

Tajne Dunava

Više o romanu: Pročitaj!

Neobjavljeni delovi: Pročitaj!

Poglavlje iz romana: Pročitaj!

Roman Tajne Dunava predstavlja prvu priču u nizu koja spaja tri naslova. Knjiga je napisana po istinitom događaju. Iako mnogima neće biti u potpunosti jasna, ona ja deo svakoga; ali je onaj deo koji mi najmanje razumemo.

Svako ko je pročitao ovaj roman, reći će vam da je bilo u dahu. Ono što je posebno interesantno, činjenica da nikoga nije ostavio ravnodušnim. Njegova suština je ispunjena emocijama koje svako drugačije tumači.

Knjiga traga za večnom ljubavlju između muškarca i žene kroz jednu dramatičnu priču, popločanu nesvakidašnjim događajima.


Monika je rekla zbogom

Više o romanu: Pročitaj!

Zašto baš ime Monika: Pročitaj!

Poglavlje iz romana: Pročitaj!

Knjiga Monika je rekla zbogom je priča potpuno nezavisna od Tajne Dunava. Bilo kakav spoj dva naslova je nemoguć sve do trenutka kada se tema dotakne ljudskog ludila. Tada sve postaje mnogo jasnije, jer svi smo mi pomalo ludi. Normalnost je čista dosada. Ako ništa drugo za taj anđeoski lik koji će vam se javiti u telu Monike.

Nema mnogo toga što u samoj priči može dovesti do zaključka da je ova knjiga nesvakidašnja. Priča ko priča; obična je i ide nekim svojim tokom. Ključna stvar u ovoj knjizi je bezobrazluk autora koji kritički gleda na svet i sve što se u njemu nalazi. Jebote, još jedan ludak na slobodi koji će pričati o ograničenosti.

“Da vam kažem”, rekla je jedna čitateljka, “čitajuci sam dotakla one delove sebe sa kojima sam očajnički želela da stupim u kontakt.”


Sofija, promenio sam se

Više o romanu: Pročitaj!

Zašto baš ime Sofija: Pročitaj!

Poglavlje iz romana: Pročitaj!

Knjiga Sofija, promenio sam se je nastavak priče Tajne Dunava, junaka Darija i Sare, njegove najveće ljubavi koje je život misteriozno spojio, a još misterioznije rastavio. Knjiga još otkriva i ko je stvorio priču Monika je rekla zbogom i kako je ona napisana. U priči se pojavljuje najmlađi lik do sada po imenu Sofija. Ona će biti zvezda vodilja kroz nezaboravnu ljubavnu, erotičnu i nesvakidašnju priču koju svi proživljavamo, ali nas je nekada možda i sramota da o tome pričamo.

Priča će dva lika odvesti u različitim pravcima poput raskrsnice koja razdvaja dva puta, ali dva puta, koja vode prema istom odredištu. Na jednom putu, Dario će otkriti sve ono što je u romanu Tajne Dunava ostalo sakriveno, a Sofija će upoznati jedan novi svet, obrnuti svet koji će joj pomoći u pronalasku sopstvene sreće.

Dobar deo priče je posvećen obrnutom svetu koji je autor video kao jedino rešenje globalnih problema sa kojima se svaki čovek pojedinačno, a i grupa ljudi, suočava.


(Klikom na sliku pristupite poručivanju dela autora)

Dopunite svoju kolekciju i poručite neko ili sva dela autora.