Mediji uništavaju svest

mediji_v

Svi smo svedoci zaglupljivanju naroda vestima o Veljku Ražnjatoviću koji nema ni posao, a i ne bavi se ni sa čim što zaista može pomoći narodu ili čovečanstvu. Strašno je kada on raskine sa devojkom i kada nađe devojku na jedno veče ili neku novu ljubav. U svest mladih devojaka, devojčica se ubacuje njegov lik i delo kao nešto moralno po čijem će principu i tražiti momke. Ceca može da se ljuti koliko god hoće, ali ona je kriva što ga velika većina i napada, stavljajući svog sinčića pred lice javnosti, a da ništa nije uradio, napravio, sem što je potrošio par stotina evra na nekom splavu. Ne, nisam ljubomoran, niti je iko na njega ljubomoran. Bilo bi nenormalno da ljudi koji sami sebi stvaraju nešto u životu i koji su ispunjeni, budu ljubomorni na lika koji je potpuno prazan.

Žao mi je što se od lika koji je nesposoban pravi nekakav šmeker, kada ova zemlja ima mnogo veće face. Intelektualce, sposobne muškarce.

Opšte je poznato da umetnost podiže svest i tera čoveka da razmišlja na nekom intelektualnom nivou. Svaki čovek je pametan, kada počne da misli. Takav čovek nije sklon manipulaciji, jer svojom glavom može da razlikuje laž od istine. Naravno, modernom vremenu ne odgovaraju svesna bića kojima se ne može manipulisati, zato se svakodnevno piše o praznim stvarima i praznim licima. Slikari, pisci i pravi muzičari su gurnuti u podrum, jer “negativno” utiču na masu. Niste, niti ćete videti svakodnevne natpise u novinama, razgovore sa umetnicima koji se svakodnevno bave usavršavanjem i informisanjem. Čest je primer da poznaju psihologiju i filozofiju. Sa njima biste mogli razgovarati ceo dan bez kraja o stvarima koje bi ljude izlečile i naterale ih da se zamisle, zapitaju.

Prostor pravim umetnicima u medijima je uskraćen, ne zato što to nikome nije zanimljivo, već zato što se plaše svesne mase oni koji svakodnevno obrću velike novce.

Zbog toga najviše trpi umetnost i kultura jednog naroda. Pisanjem praznih priča je postalo normalno biti samoživ i pričati o sebi do nenormalne mere, do ivice divljenja svoga lika i dela. Umrla je etika. Poginuli su džentlmeni i isprljane su dame. Njih je činila mudrost, znanje i neverovatna skromnost iako su bili bogati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.